Sejarah Minyak Haarlem Asli

Minyak Haarlem minangka harta karun alami sing ditemokake 450 taun kepungkur

ALKEMI DUTCH

ALKEMI DUTCHThe Sejarah Minyak Haarlem wiwit abad kaping 18 lan sejarahé ana gandhengane karo alkimia Walanda.

 

Claas Tilly kondhang kanthi njabarake Medicarnentum Gratia Probatum ing taun 1696. Amarga Claas Tilly diajeni amarga komposisi obat sing dikenal kanggo ngobati penyakit ginjel lan kandung kemih, dheweke duwe utang marang Profesor Hermann Boerhave, sing nambahake detil ing produksi. Hermann Boerhave, Profesor ing Universitas Medecin, Leyde, minangka salah sawijining dokter sing paling misuwur saiki. Nalika Profesor Hermann Boerhave melu mupangat obat iki sing misuwur kanthi cepet, etika profesine nyegah dheweke nggandheng jenenge karo obyek saka kepemilikan industri.

 

The Minyak Haarlem Asli diproduksi ing pabrik sing dilengkapi peralatan canggih, rumit lan larang. Bahan-bahan kasebut ngetutake proses sing dibutuhake sawetara dina, ing endi persiyapan kimia tartamtu lan analisis angel ngidini Kulawarga Tilly njaga rahasia produksi sajrone 200 taun. Claas Tilly tilar donya nalika taun 1734, sawise sukses ing hubungan kasebut. Putrane, Koning Tilly, disusul karo G. Koning Tilly, nggenteni.

 

Sayange, bisnis kasebut wis rampung sawise seda Claas Tilly. Sampeyan bisa uga amarga kompetisi lan akeh tiruan sing ngalangi kualitas produk lan reputasine. Sajrone jaman iki, reputasi Minyak Asli Haarlem wis sumebar ing saindenging Eropa lan ing saindenging jagad. Mula, akeh kulawarga ing Haarlem nyoba nyalin elixir iki. Siji-sijine resemblance yaiku jeneng sing padha nanging ora tau rahasia saka formula sing digawe dening Claas Tilly lan Hermann Boerhave ing taun 1696.

MAKMAL FRENCH

MAKMAL FRENCHIng taun 1924, Pak Thomas, apoteker Prancis wiwit ngasilake Minyak Haarlem Asli. Laboratorium THOMAS, salah sawijining laboratorium farmasi Prancis kaping pisanan, duwe reputasi lan ilmiah kaping pisanan.

 

Mula ditinggalake kanggo menehi cara sing ora bisa dibantah, manawa sifat-sifat anyar sing dipikolehi saka belerang ing kombinasi kasebut, bisa ngonfirmasi manawa Minyak Haarlem minangka sumber penting belerang sing bisa bioavailable ing alimentasi kasebut.

 

Laboratorium Prancis melu sinau ing bioavailabilitas belerang ing taun 1983 menyang profesor Jacquot, saka fakultas farmasi Châtenay-Malabry. Panaliten kasebut nuduhake bioavailibilitas belerang sing luar biasa sing ana ing Minyak Haarlem lan panliten liyane nuduhake tumindak SOD (super oxydismutase).

 

Penembusan rahasia kanthi struktur molekul tartamtu kasebut bakal dingerteni ilmu pengetahuan. Iki ditindakake nalika taun 90-an kanthi arahan Pak Charles Stirnweiss, apoteker, bebarengan karo Pak Kirsch, profesor ing Fakultas Metz lan laboratorium riset Elf Atochem. Kasedhiya generasi iki lan generasi sabanjure kanggo terus riset lan ora lali yen alkemis isih ngupayakake elixir iki. Pengetahuan kita tambah; kita duwe ilmu biokimia saben dinane babagan peran utama belerang; nanging elinga manawa Minyak Haarlem Asli ora bakal owah: iku warisan sing larang regane.

 

Wiwit abad kaping 18, yen bisa mbuwang pangkalan kimia modern lan yen sajrone abad kaping 19, kimia organik wis dipasang, kita kudu ngenteni pungkasane abad kaping 20 supaya biokimia modern wis cukup mateng kanggo nggambarake mekanisme jero urip.

 

Bukti uga wis nuduhake pentinge nutrisi lan higienis urip kanggo njaga kesehatan. Pengetahuan kita ngidini kita ngerti manawa peran ilmu ing sektor kesehatan ora mung bisa dikurangi kanggo nemokake obat, kanggo ngobati penyakit, nanging uga menehi informasi sing dibutuhake supaya tetep sehat, malah nundha penuaan lan perlindungan tumrap agresivitas lingkungan. Seringkali, penyakit kedadeyan suwe sadurunge kita njaga kesehatan. Dina iki, yen dibutuhake lan dikarepake, kabeh wong bisa nambah utawa ngreksa kesehatan dhasar.